Nicky Lieberton

Nicky Lieberton (1986) begon al op jonge leeftijd met de paardensport, al had op jonge leeftijd vooral de springsport haar interesse. Na haar ponytijd volgde in Legend haar eerste eigen paard, met deze zoon van de volbloed Lauries Crusador reed ze tot en met het ZZ-Licht. Na een pauze vanwege haar kinderen pakte ze haar sport weer vol passie op. Nicky had al langer een voorliefde voor Iberische paarden en zo kwam ze in het bezit van Fandango. Een PRE-ruin waarmee ze momenteel in het Z1 uitkomt en naar de Grand Prix toewerkt. Als amazone heeft Lieberton ambities om internationaal te starten. Nicky heeft een achtergrond in de retail en horeca en combineert haar ondernemerschap met gastvrijheid. Deze kwaliteiten bundelt ze in de sport- en handelsstal die ze samen met Rodrigo Laserna runt.

Nicky Lieberton

Rodrigo Laserna

Rodrigo Laserna

Rodrigo Laserna (1987) leerde paardrijden op de ranch van zijn familie in Colombia. Via videobanden maakte hij zich de kunst van de dressuursport eigen. Zijn opleiding volgde hij aan de Royal Andalusian School of Equestrian Art in het Spaanse Jerez, waar hij onder de hoede van Rafael Soto was. Naast het rijden ontwikkelde Rodrigo hier zijn techniek in het ‘aan de hand trainen’ van een paard. Na zijn opleiding werkte Rodrigo op het bekende paardensportcomplex Heilan in China, waar hij een quadrille onder zijn hoede had. In China ontmoet hij Imke Schellekens-Bartels en haar moeder Tineke, waarna hij aan de slag gaat bij hun olympische dressuurstal Academy Bartels. In Nederland werkte Rodrigo met Exit LW (v. Johnson) naar de Grand Prix, met de United-zoon Casper was hij succesvol in de internationale Lichte Tour. De laatste jaren heeft Laserna naam gemaakt als trainer. Vele gezichten in de dressuursport weten, vanwege zijn technische vaardigheden in het aan de hand laten piafferen, de weg naar Rodrigo goed te vinden.

Quillemette Kraaikamp

Quillemette Kraaikamp (1991) geniet bekendheid als fotograaf. Met haar bedrijf Hypic Hippische Fotografie heeft ze al veel bekende paardensporters en beroemde paarden voor de lens gehad. Quillemette deed een paardensportopleiding en werkte bij verschillende pension- en trainingsstallen. Met haar eigen paard Goldflamme O’Pardi is ze een bekend gezicht op social media, deze Zambuka-zoon wordt, net als meerdere paarden van NL Stables (v. Voice), door haar in het Z1 uitgebracht. Bij NL Stables bewijst Quillemette haar veelzijdigheid: naast de verzorging en de training van de paarden houdt ze zich bezig met fotografie en onderhoudt ze de socialmediakanalen. Quillemette is in 2023 samen met NL Stables Elias Torreluna Nederlands reserve kampioen MCI jonge paarden geworden en heeft een mooie rol gespeeld voor het team goud op het MCI Europees kampioenschap in Parijs. Tijdens dit EK mocht zij zich samen met NL Stables Elias Torreluna Europees kampioen noemen van de Primera proef met 84,2%. Als amazone droomt ze van een Europese titel MCI en een slipjas, haar ambitie is om zich via de Lichte Tour door te ontwikkelen naar de Grand Prix.

Quillemette Kraaikamp

Kylie Beekenkamp

Kylie Beekenkamp

Kylie Beekenkamp (1991) is ondertussen al 18 jaar verliefd op de PRE en heeft nu haar ultieme combinatie gevonden in haar werk. Het groomen en managen van dressuurpaarden is haar grote passie en deze werkzaamheden heeft ze de afgelopen jaren op meerdere grote stallen mogen uitvoeren. Eén van deze grote stallen was Glock horseperformance center waar Kylie veel geleerd en gezien heeft. Bij NL Stables kan ze haar liefde voor de PRE combineren met wat ze het liefste doet. Een professionele stal waar sport, handel, welzijn en liefde voor de PRE samen komen. Op 15 jarige leeftijd kreeg Kylie een hooggeschoolde PRE te rijden en na de aankoop van haar eerste eigen PRE was er geen ander ras meer aan de orde. Met haar eigen paard reed ze Z1 en heeft ze kennis gemaakt met de Working Equitation. Op dit moment heeft Kylie twee PRE’s en rijdt ze hier KNHS wedstrijden, Working Equitation en MCI mee. Met haar nu 21-jarige hengst Kaiser heeft ze in 2022 en 2023 deelgenomen aan het EK MCI in België en Parijs. Kylie kijkt uit naar de toekomst met het naar haar eigen zeggen geweldige team van NL Stables waar ze met open armen is ontvangen.

Amy van Loo

Amy van Loo (1999) is vanaf kleins af aan al gek van paarden. Op 7 jarige leeftijd begon haar paarden avontuur op de manege in het dorp maar na een paar jaar les rijden begon het paarden virus toch steeds meer te kriebelen. De volgende stap, het leasen van een paard, werd gemaakt en snel hierna werd Amy haar grote droom werkelijkheid, een eigen paard! Artifex heeft al Amy haar dromen waargemaakt. Ze deden mee aan KNHS wedstrijden, reden mee aan kampioenschappen maar boven alles hebben ze samen veel plezier gehad en mooie herinneringen gemaakt. Na een korte paarden pauze in verband met de studie Communicatie van Amy heeft ze nu het paarden leven weer helemaal opgepakt bij NL Stables als groom. Amy heeft op meerdere stallen gewerkt dus het leven van een groom is voor haar als paardrijden, gewoon weer opstappen en wegrijden. De droom om in de toekomst weer een eigen paard te hebben is zeker aanwezig, Amy is er dan ook zeker van dat dit paard een PRE gaat worden. De mannen van NL Stables hebben sinds dag één haar hart gestolen met hun looks en lieve karakter. Amy haar ambitie is om door te groeien in de communicatiebranche binnen de paardensector en om nog veel mooie successen te beleven met team NL Stables.

Amy van Loo

Partners

Wij werken samen met de volgende bedrijven om uw ervaring en verblijf zo goed mogelijk te kunnen verzorgen.