Filosofie NL stables

De voorliefde voor Spaanse paarden gaat bij Nicky Lieberton verder dan alleen het sprookjesachtige uiterlijk, met lange manen en een imponerende uitstraling. “Ik zag te vaak dat ambitieuze ruiters de mooiste paarden kochten, die vervolgens veel te temperamentvol waren om zelf mee te kunnen rijden. Ik wil graag een paard waar ik alles mee kan doen: van het verfijnen van de dressuuroefeningen tot een zorgeloze strand- of bosrit. Het één hoeft het ander niet uit te sluiten, dat bewijzen de Spaanse paarden met hun temperament. Spaanse paarden zijn toegankelijk voor zowel ambitieuze sportruiters als oudere ruiters die graag zonder zorgen ontspannen willen rijden. Ze zijn gezegend met een eerlijk karakter en een prettige rijdbaarheid. Dat komt omdat ze al eeuwenlang tussen de Spanjaarden staan, ook tijdens bijvoorbeeld volksfeesten. Daardoor zijn ze mensgericht en minder snel afgeleid. Zelfs met een jong paard kun je zonder zorgen aan de slag. Het juiste gevoel is voor ons heel belangrijk. Iedereen moet ermee kunnen rijden”, legt Lieberton uit.

Filosofie NL stables

Beleving

De aanschaf van een paard bij NL Stables is een beleving die draait om het zoeken naar de passende persoon voor het betreffende paard. De Spaanse gastvrijheid komt samen met de paarden naar Vinkeveen. Wie hier een paard komt kopen, merkt dat de tijd wordt genomen om een passende combinatie te vinden. Tijdens een lunch is er ruimte om het meest passende paard nog eens te bespreken. We willen succesverhalen creëren en duurzame relaties opbouwen.

Training

De training van de paarden is in handen van Grand Prix-ruiter Rodrigo Laserna. Hij krijgt ondersteuning van stalruiters en working students van Campus Real Escuela Torreluna. Zo zijn de paarden gewend om met verschillende soorten ruiters en onder verschillende omstandigheden (zoals bijvoorbeeld een wedstrijd of een training in het bos of op het strand) hun werk te doen. Rodrigo kent in binnen- en buitenland bekendheid door zijn bekwaamheid in het grondwerk. Een techniek van ‘aan de hand werken’ die voor veel paarden en ruiters positief uitpakt. Dit grondwerk gymnastiseert de paarden zo dat zij ook in de training onder het zadel makkelijk op verbinding komen, zich goed laten rechtrichten en verzamelen. Het grondwerk en de dressuursport liggen in de ogen van Rodrigo dichtbij elkaar. Het vanuit vertrouwen werken aan een bevestigde basis is in zijn ogen altijd het uitgangspunt. En daar profiteren veel paarden en ruiters van.

Training

Wat zeggen anderen over NL Stables?